top of page

Tak Mungkin Mendua Menjadi Taruhan Terbaru Fadh Majid

7 April 2021 | Sumber Dari Xtra


Penyanyi Fadh Majid melancarkan single keduanya, Tak Mungkin Mendua yang mendpat sentuhan Ajai selaku komposer dan Fedtri Yahya selaku penulis lirik.

Single kedua Fadh menyusul sesudah setahun single pertamanya, Bukan Takdirku dilancarkan.


Dilahirkan dengan nama Muhammad Fadhlullah Abdul Majid, 28, anak jati kelahiran Melaka ini berkata, Tak Mungkin Mendua adalah sebuah karya yang menceritakan tentang kesetiaan seorang lelaki terhadap pasangannya yang lebih tahu menghargai dirinya jika dibandingkan cinta pertama beliau.


“Percintaan seumpama ini cukup sinonim dan seringkali terjadi dalam dunia nyata. Meskipun ia sebuah kisah klise, namun mesej positif terus diterapkan dimana pentingnya kesetiaan dan menghargai insan yang bersama kita tatkala susah atau senang,” katanya.


Turut mengasah bakat dalam bidang lakonan, Fadh mengakui pembabitan menerusi sebuah program realiti tidak lama dulu memberikannya lebih banyak ruang menyerlahkan bakat.


Peluang membintangi beberapa buat drama dan telemovie terbitan syarikat televisyen popular tempatan, merupakan satu pengalaman yang menyeronokkan buatnya.


Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif, Todak Muzik, Ikmal Fareeq berkata, Fadh memiliki suara unik yang jarang-jarang ada di Malaysia.

Itu adalah salah satu faktor utama kenapa Todak Music melamar beliau sebagai artis di bawah naungan Todak Music.


“Sebagai seorang yang sudah lama berkecimpung dalam industri muzik tanahair, saya mempunyai keyakinan yang tinggi terhadap lagu ini, semestinya kerana ia sebuah karya sentuhan Ajai dan Fedtri.


“Ditambah pula dengan gaya nyanyian Fadh Majid yang unik, bahkan berharap lagu ini dapat diterima semua dan mendapat sambutan hangat’,” katanya.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page